teippaajapro.com

Parhaat suomalaiset elokuvat

Parhaat suomalaiset TV-mainokset

Suomessa tehdään suhteellisen hyviä TV-mainoksia, ja osa niistä jääkin monelle päähän pyörimään useaksi päiväksi. DNA:n Elämä on -mainos on tästä hyvä esimerkki. Mainoksen idea on saada kuluttajat ostamaan tuotteita, ja tämän vuoksi on vaikeaa laittaa mainoksia paremmuusjärjestykseen. Tämä artikkeli käsittelee kuitenkin muutamaa mainosta, jotka ovat jääneet monen kuluttajan mieleen, mikä on mainoksen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista!

Kuten DNA:lla, myös R-kioskilla on ollut lukuisia tarttuvia TV-mainoksia. Vuonna 1993 Remu Aaltonen ja Titta Jokinen esiintyivät hulvattoman hauskassa R-kioskin mainoksessa. Aaltonen kävelee R-kioskiin, ja ostaa jäätelöä Jokiselta — yksinkertaista, mutta toimivaa! Mainos on kuvattu mielenkiintoisesta kuvakulmasta, mikä lisää mainoksen mieleenpainuvuutta. Hieman uudemmat R-kioskin mainokset hyödynsivät mainoslausetta: “R-kioski, nopeaa ja mukavaa on asiointi”. Kyseinen lausahdus oli sekä hieman ärsyttävä että mieleenpainuva, minkä vuoksi kyseisiä R-kioskin mainoksia voi kutsua parhaimmiksi suomalaisiksi TV-mainoksiksi.

Jokainen 90-luvun lapsi muistaa Sports Lace -mainoksen! Nämä nauhat, joita ei tarvinnut solmia, olivat luultavasti meidän jokaisen ysärilapsen joulupukin kirjeessä. Nopeatempoinen, diskotyyliä muistuttava, musiikki oli myös selkeästi nuorille suunnattu. Kukapa ei olisi halunnut välttää kengännauhojen solmimista, kun se saatiin näyttämään näinkin coolilta — ja sairaan nopeelta!

Coolista puheen ollen, mikäpä olisikaan siistimpää kuin Duudsonit?! Suomessa huippusuosioon noussut Betsson ymmärsi tämän ja otti Duudsonit mukaan mainoskampanjaansa. Kampanjan Tikka-mainoksessa ryhmä rämä kävelee tyylikkäästi, mustavalkoisena ja puvut päällä kohti kameraa, jonka jälkeen he ryhtyvät tikan peluuseen. Duudsonit tuntien ei ole yllättävää, että HP:n ja Jarnon pelatessa tikkaa Betssonin sivuilla, Jarppi ja Jukka toimivat heidän ihmispelinappuloinaan. Mainos toimii erittäin hyvin, eikä Duudsoneita parempaa ryhmää olisi voinut kuvitellakaan tähän mainokseen!

Mitä oudompi, mielenkiintoisempi, sekopäisempi, ärsyttävämpi ja hullumpi mainos on, sitä paremmin se saa kaapattua katsojan huomion. Yllämainitut mainokset ovat selkeästi tehneet työnsä hyvin. Saammekin kiittää markkinoinnin asiantuntijoita seuraavan kerran, kun kuulemme kadulla ‘elämä on’ -lausahduksen. Taas.

« Previous post